Сімахіна, Галина ОлександрівнаНауменко, Наталія Валентинівна2015-06-262015-06-262015Сімахіна, Г. О. Основні вимоги до нутрієнтного складу харчових продуктів для військовослужбовців / Г. О. Сімахіна, Н. В. Науменко // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 28-29 травня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – C. 12-13.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21429Однією з основних вимог до раціонального харчування ХХІ століття є відповідність його компонентного складу нутрітивним потребам людини або групи людей у певних умовах життєдіяльності. Тому метою цієї роботи є обґрунтування тези, що раціон необхідно розглядати як зумовлену зовнішніми чинниками взаємодію людини з довкіллям, та формулювання основних засад розроблення для військовослужбовців харчових раціонів, адекватних їхнім потребам. One of the main requirements for a balanced diet of XXI century is the matching component of its nutritional needs of a person or group of people in certain circumstances of life. The purpose of this paper is to justify the thesis that the diet should be viewed as externally imposed human interaction with the environment, and the formulation of basic principles for the development of military food rations adequate to their needs.otherраціональне харчуваннявійськовослужбовцінутрієнтний складхарчові продуктиnutritionmilitarynutriyentnyy compositionfoodкафедра гуманітарних дисциплінкафедра технології оздоровчих продуктівОсновні вимоги до нутрієнтного складу харчових продуктів для військовослужбовцівOther