З досвіду роботи модернізованого колонного дифузійного апарата КД2-А30 - Пушанко, Микола Миколайович; Парахоня, Андрій Миколайович; Кухар, Володимир Миколайович; Парахоня, М. П.; Скобель, Леонід Володимирович (My University, 2012)
Проведено технічне переоснащення бурякопереробного відділення цукрового заводу ПАТ «Червонський цукровик». Розглянуто конструктивні особливості нової удосконаленої транспортної системи та зони вивантаження жому колонного дифузійного апарата КД2-А30. Приведено конструкцію пробовідбірника ПВ-1, що дозволив дослідити розподіл питомого навантаження стружки в об’ємі колони. Наведені основні показники роботи дифузійного апарата під час проведення дослідів. Розглянуто чинники, що призвели до підвищення втрат цукру в жомі. Запропоновані практичні заходи направлені на покращення роботи колонного дифузійного апарата.
Keywords: транспортна система; транспортная система; transport system; лопать; контрлопать; питоме навантаження; лопасть; контрлопасть; удельная нагрузка; blade; kontrlopast; specific load; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування