Крапивницька, Ірина ОлексіївнаДжуренко, Надія ІванівнаПаламарчук, Олена ПавлівнаБандуренко, Галина МихайлівнаСкрипченко, Надія ВасилівнаОмельчук, Євген Олександрович2015-04-022015-04-022009Патент України № 85803 UA, A23L 1/06, A23L 1/068 Желейний продукт / Крапивницька І. О., Джуренко Н. І., ПаламарчукО. П., Бандуренко Г.М., Скрипченко Н. В., Омельчук Є. О. ; заявник НУХТ. - № a 200802506 ; заявл. 26.02.2008 ; опубл. 25.02.2009, Бюл. № 4, 2009 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20027Желейний продукт містить фруктово-ягідний компонент, цукор, лактат натрію та яблучний пектиновий концентрат. Згідно з винаходом як фруктово-ягідний компонент використовують натуральний сік з м'якоттю плодів лікарських рослин, таких як калина, актинідія, хеномелес, обліпиха, лимонник, дерен, бузина. В результаті отримують желейні продукти з антимутагенною дією, з міцною желейною структурою, приємними органолептичними показниками та високою біологічною цінністю.otherлактат натріюпектиновий концентратцукорлікарські плодилактат натрияпектиновый концентратсахарлекарственные плодыкафедра біотехнології і мікробіологіїкафедра технології цукру і підготовки водикафедра технології консервуванняЖелейний продукт (Патент на винахід № 85803)Technical Report