Желейний продукт (Патент на винахід № 85803) - Крапивницька, Ірина Олексіївна; Джуренко, Надія Іванівна; Паламарчук, Олена Павлівна; Бандуренко, Галина Михайлівна; Скрипченко, Надія Василівна; Омельчук, Євген Олександрович (My University, 2009)
Желейний продукт містить фруктово-ягідний компонент, цукор, лактат натрію та яблучний пектиновий концентрат. Згідно з винаходом як фруктово-ягідний компонент використовують натуральний сік з м'якоттю плодів лікарських рослин, таких як калина, актинідія, хеномелес, обліпиха, лимонник, дерен, бузина. В результаті отримують желейні продукти з антимутагенною дією, з міцною желейною структурою, приємними органолептичними показниками та високою біологічною цінністю.
Keywords: лактат натрію; пектиновий концентрат; цукор; лікарські плоди; лактат натрия; пектиновый концентрат; сахар; лекарственные плоды; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра технології цукру і підготовки води; кафедра технології консервування