Pasichnyi, VasylYushchenko (Gonchar), NataliaMykoliv, IvanBandura (Kuzmyk), Uliana2016-09-262016-09-262015Structure stabilization of fermented-milk pastes / V. Pasichnyi, N. Yushchenko, I. Mykoliv, U. Kuzmyk // Ukrainian Food Journal. – 2015. – Volume ІV, Issue 3. – Рag. 431 – 439.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24214To prevent moisture separation in fermented-milk products we suggest using unroasted buckwheat grains, which possess moisture-retaining and stabilizing qualities due to the content of mucus, protein, dietary fiber etc. Для запобігання відділення вологи в кисломолочних продуктах пропонуємо використовувати несмажені зерна гречки, які виявляють вологоутримуючі та стабілізуючі властивості завдяки вмісту слизей, білків, харчових волокон тощо.en-USfermented-milk pastesgreen buckwheatstructure’s stabilizationкисломолочні пастизелена гречкастабілізація структурикафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуваннякафедра технології м’яса і м’ясних продуктівStructure stabilization of fermented-milk pastesArticle