Одержання йодованої біомаси спіруліни - Котинський, Андрій Валерійович; Салюк, Анатолій Іванович; Чернухіна, Л. О. (My University, 2000)
Вивчався вплив різних концентрацій йодистого калію та нітрату кобальту на продуктивність спіруліни, вміст йоду та білку у біомасі мік-роводорості Spirulina platensis при культивуванні у площинному аерліфтному фотобіореакторі за-критого типу. Встановлено оптимальний рівень освітленості культури та концентрацію іонів йоду і кобальту, при яких спостерігається найбільше накопичення йоду біомасою спіруліни. The effect of different concentrations of Yoda-rick potassium nitrate and cobalt in productive-ness spirulina, iodine and protein in the biomass of micro-rovodorosti Spirulina platensis cultivation in the plane aerliftnomu fotobioreaktori for indoor-type. The optimum light level of culture and the concentration of iodine and cobalt ions in which there is the largest accumulation of iodine Spirulina biomass.
Keywords: спіруліна; йод; освітлення; spirulina; iodine; lighting; кафедра екології та екоменеджменту