Нетрадиційна олієвмісна сировина в Україні - Галицька, Лілія Юріївна; Хижняк, Ольга Олександрівна (My University, 2014)
Сучасні тенденції формування здорового раціону харчування диктують необхідність створення нових продуктів з підвищеною біологічною і фізіологічною цінністю, з цією метою доцільно використовувати природну олійну сировину, що містить збалансований комплекс жирних кислот, білків і біологічно активних ліпідів, у тому числі каротиноїдів і токоферолів, а також мінеральних елементів. Modern trends in the development of a healthy diet requires a new product with high biological and physiological value, for this purpose it is advisable to use natural oilseeds containing a balanced set of fatty acids, proteins and bioactive lipids, including carotenoids and tocopherols, and minerals elements.
Keywords: олія; жирні кислоти; вітаміни; oil; fatty acids; vitamins; кафедра експертизи харчових продуктів