Насіння льону як компонент зернових сумішей для відгодівлі карпових риб - Шаповаленко, Олег Іванович; Шаран, Андрій Васильович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Перегуда, Микола Антонович; Павлюченко, Олена Станіславівна (My University, 2012)
У статті представлено результати теоретичних та експериментальних досліджень використання насіння льону у виробництві екструдованих кормів для риб. Встановлено, що використання екструзійної обробки дозволяє вводити до зернової суміші неподрібнене насіння льону в кількості до 20 %. The article presents the results of theoretical and experimental studies using flax seeds in the production of extruded feeds for fish. It has been found that extrusion processing allows entering to the grain mixture long flax seeds in amounts up to 20%.
Keywords: насіння льону; зернові суміші; карпові риби; flax seeds; grain mixture; carps; кафедра технології зберігання і переробки зерна; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції