Бандуренко, Галина МихайлівнаКрапивницька, Ірина ОлексіївнаКушнір, Олена ВолодимирівнаЧук, Володимир ВасильовичСвінціцька, Анна Іванівна2015-02-162015-02-162002Патент на винахід 50570 U Україна, A23L 1/0524. Cпосіб виробництва яблучної пектиновмісної пасти / Бандуренко Г.М., Крапивницька І. О., Кушнір О. В., Чук В. В., Свінціцька А. І; НУХТ. — № а 2002021182 ; заявл. 13 02 2002; опубл. 15 10 2002, Бюл. № 10, 2002.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19434Спосіб виробництва яблучної пектиновмісної пасти включає гідроліз яблучних вичавок, який проводять розчином лимонної кислоти або електроактивованою водою при співвідношенні вичавки : розчин лимонної кислоти або електроактивована вода 1:1,5 - 1:2,5, рН суміші 2,8-3,3, температурі 80-90°С протягом 40-90 хв. Потім до прогідролізованої суміші додають холодну воду у співвідношенні 1:0,8-1:1,2 до маси вичавок, суміш перемішують, протирають, направляють на консервування хімічними реагентами і зберігання. Method for production of apple pectin-containing paste includes hydrolysis of apple marc that is carried out by a solution of citric acid or electroactivated water at following ratio of components marc : solution of citric acid or electroactivated water 1:1,5 - 1:2,5, pH of mixture 2,8-3,3 at the temperature of 80-90 °C during 40-90 minutes. Then to hydrolyzed mixture is added cold water in ratio 1:0,8 - 1:1,2 of marc mass, the product is mixed, repulped, sent for preserving by chemicals and storageotherяблукапектинвичавкипастагідролізлимонна кислотаелектроактивована водааpplepectinmarcpastehydrolysiscitric acidelectroactivated waterкафедра технології цукру і підготовки водикафедра технології консервуванняСпосіб виробництва яблучної пектиновмісної пасти (Патент на винахід № 50570)Other