Бих, ОлексійПацуков, ВадимЖеплінська, Марія МихайлівнаБессараб, Олександр Семенович2014-07-162014-07-162014Можливості застосування пароконденсаційної кавітації для здійснення освітлення яблучного соку / Олексій Бих, Вадим Пацуков, Марія Жеплінська, Олександр Бессараб // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – К.: НУХТ, 2014. – Ч. 1. – С. 401-402.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16177Під освітленням розуміють вивільнення соку від каламуті та більшої частини колоїдних речовин і одержання прозорого продукту. Існує багато способів освітлення соків, серед яких найчастіше використовують спосіб з додаванням ферментних препаратів. Як альтернатива нами досліджувалась можливість застосувати для освітлення соків, зокрема яблучного, пароконденсаційну кавітацію. Under illumination understand the release of juice turbidity and most of the colloidal substances and obtaining a transparent product. There are many ways to light juices, including the most commonly used method of addition of enzyme preparations. As an alternative we investigated the applicability to light juices, including apple, parokondensatsiynu cavitation.uk-UKосвітленняяблучний сіккавітаціяlightingapple juicecavitationкафедра технології консервуванняМожливості застосування пароконденсаційної кавітації для здійснення освітлення яблучного сокуThesis