Помадна маса зі зниженою калорійністю (патент на корисну модель № 143084) - Кохан, Олена Олександрівна; Дорожинська (Онофрійчук), Оксана Сергіївна; Польських, Марія Анатоліївна; Опалінська, Лілія Олександрівна (My University, 2020)
Деклараційний патент на корисну модель. Згідно з корисною моделлю, помадна маса зі зниженою калорійністю складається із цукру білого кристалічного і патоки крохмальної. Додатково введено полідекстрозу, вологоутримуючий агент, жировий компонент та какао-порошок. Використання запропонованих інгредієнтів дозволяє вдосконалити рецептуру та отримати помадні цукерки з підвищеною харчовою цінністю, зниженою солодкістю та калорійністю, покращеною структурою та органолептичними показниками, подовженим терміном зберігання. Declaratory patent for a utility model. According to the useful model, the low-calorie fondant consists of white crystalline sugar and starch molasses. Polydextrose, humectant, fat component and cocoa powder are additionally introduced. The use of the proposed ingredients allows you to improve the recipe and obtain fondant candies with increased nutritional value, reduced sweetness and calorie content, improved structure and organoleptic indicators, extended shelf life.
Keywords: помадна маса; полідекстроза; калорійність; вологоутримуючий агент; жировий компонент; fondant mass; polydextrose; caloric content; fatty component; moisturizing agent; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів