Кохан, Олена ОлександрівнаОнофрійчук, Оксана СергіївнаПольських, Марія АнатоліївнаОпалінська, Лілія Олександрівна2023-06-072023-06-072020Патент 143084 UA, МПК A23G 3/00 Помадна маса зі зниженою калорійністю / Кохан О. О, Онофрійчук О. С., Польських М. А., Опалінська Л. О. ; заявник Національний університет харчових технологій ; опубл. 10.07.2020, Бюл. № 13, 2020 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40745Деклараційний патент на корисну модель. Згідно з корисною моделлю, помадна маса зі зниженою калорійністю складається із цукру білого кристалічного і патоки крохмальної. Додатково введено полідекстрозу, вологоутримуючий агент, жировий компонент та какао-порошок. Використання запропонованих інгредієнтів дозволяє вдосконалити рецептуру та отримати помадні цукерки з підвищеною харчовою цінністю, зниженою солодкістю та калорійністю, покращеною структурою та органолептичними показниками, подовженим терміном зберігання. Declaratory patent for a utility model. According to the useful model, the low-calorie fondant consists of white crystalline sugar and starch molasses. Polydextrose, humectant, fat component and cocoa powder are additionally introduced. The use of the proposed ingredients allows you to improve the recipe and obtain fondant candies with increased nutritional value, reduced sweetness and calorie content, improved structure and organoleptic indicators, extended shelf life.otherпомадна масаполідекстрозакалорійністьвологоутримуючий агентжировий компонентfondant masspolydextrosecaloric contentfatty componentmoisturizing agentкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівПомадна маса зі зниженою калорійністю (патент на корисну модель № 143084)Technical Report