Прогнозування функціонування варочного відділення пивзаводу на основі теорії детермінованого хаосу - Чернецький, Микола Володимирович; Кишенько, Василь Дмитрович (My University, 2014)
Для підвищення ефективності керування варочним відділенням пивзаводу як складної технологічної системи пропонується алгоритм прогнозування хаотичної поведінки, який полягає у відновленні атрактора системи за методом Грасбергера і Прокаччі, обчислення кореляційної розмірності та визначення показників хаотичності технологічного процесу. To improve the efficiency of management boiling branch brewery as a complex technological system proposed prediction algorithm of chaotic behavior, which is to restore the attractor of the system and method Hrasberhera Prokachchi, the calculation of correlation dimension and determination of chaotic process.
Keywords: пивоварне виробництво; керування технологічними процесами; атрактор; кореляційна розмірність; детермінований хаос; brewing industry; process control; attractor; correlation dimension; deterministic chaos; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка