Вплив умов культивування Nocardia vaccina IMB В-7405 на антимікробні властивості поверхнево-активних речовин щодо фітопатогенних бактерій - Панасюк, Катерина Вікторівна; Конон, Анастасія Дмитрівна (My University, 2014)
Встановлено залежність антимікробних властивостей ПАР від природного джерела вуглецю у середовищі і тривалості культивування N. vaccinii IMB В-7405. За використання як субстрату відпрацьованої соняшникової олії синтезувалися ПАР, які були ефективнішими антимікробними агентами порівно з утворюваними на гліцерині. The dependence of antimicrobial properties of surfactants from natural carbon sources in the medium and duration of cultivation N. vaccinii IMB B-7405. For use as a substrate waste sunflower oil synthesized surfactants that have been effective antimicrobial agents with equally formed by glycerol on.
Keywords: Nocardia vaccinii IMB В-7405; фітопатогенні бактерії; антимікробні властивості; поверхнево-активні речовини; surfactants; phytopathogenic bacteria; antimicrobial properties; кафедра біотехнології і мікробіології