Спосіб виробництва кисломолочних продуктів (Патент на корисну модель № 47515) - Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна; Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна (My University, 2010)
Спосіб виробництва кисломолочних продуктів включає приготування суміші, очистку, пастеризацію, гомогенізацію та охолодження, заквашування та сквашування суміші, перемішування та охолодження, внесення наповнювачів, розлив, пакування та охолодження готового продукту. Як наповнювач використовують попередньо розчинену у сколотинах сублімовану біодобавку мінералізованого вівса. Виробництво її проводять на створеному штучному мінералізованому середовищі. A method for making fermented milk products includes preparing a mixture, cleaning, pasteurizing, homogenizing and cooling, adding a starter culture and ripening of the mixture, mixing and cooling, adding fillers, pouring, packaging and cooling the ready product. A freeze-dried bioadditive of mineralized oats preliminary dissolved in buttermilk is used as the filler. Production thereof is carried out on the artificial medium created.
Keywords: кисломолочнi продукти; сублімована біодобавка; fermented milk; bioadditive of mineralized; кафедра технології оздоровчих продуктів