Сімахіна, Галина ОлександрівнаГойко, Ірина ЮріївнаФедоренко (Миколів), Тетяна Іванівна2014-06-182014-06-182010Патент на корисну модель № 47515, МПК (2009) Кл. A23C 9/13. Спосіб виробництва кисломолочних продуктів / Сімахіна Г. О., Гойко І. Ю., Миколів Т. І. ; заявник Національний університет харчових технологій. - № 200908237 ; заявл. 04.08.2009 ; опубл. 10.02.10., Бюл. № 3, 2010 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15288Спосіб виробництва кисломолочних продуктів включає приготування суміші, очистку, пастеризацію, гомогенізацію та охолодження, заквашування та сквашування суміші, перемішування та охолодження, внесення наповнювачів, розлив, пакування та охолодження готового продукту. Як наповнювач використовують попередньо розчинену у сколотинах сублімовану біодобавку мінералізованого вівса. Виробництво її проводять на створеному штучному мінералізованому середовищі. A method for making fermented milk products includes preparing a mixture, cleaning, pasteurizing, homogenizing and cooling, adding a starter culture and ripening of the mixture, mixing and cooling, adding fillers, pouring, packaging and cooling the ready product. A freeze-dried bioadditive of mineralized oats preliminary dissolved in buttermilk is used as the filler. Production thereof is carried out on the artificial medium created.uk-UKкисломолочнi продуктисублімована біодобавкаfermented milkbioadditive of mineralizedкафедра технології оздоровчих продуктівСпосіб виробництва кисломолочних продуктів (Патент на корисну модель № 47515)Thesis