Узагальнення практики організації оборотних коштів торгівельно-виробничих ювелірних підприємств - Косова, Тетяна Дмитрівна; Роганова, Ганна Олександрівна (My University, 2008)
Проведено оцінку формування оборотних коштів торгівельно-виробничих ювелірних підприємств з метою виявлення особливостей їх організації залежно від виду економічної діяльності. Проаналізовано динамку, структуру оборотних коштів, показники їх оборотності і фінансування. Виявлено фактори, які негативно впливають на організацію оборотних коштів торгівельно-виробничих підприємств та обґрунтовано заходи щодо їх подолання. Evaluation of current assets forming of jewelry trade manufacturing enterpriseswas conducted in order to define special aspects of their organization depending on the type of economic activity. Dynamics, structure of current assets, indicators of their circulation and financing were analyzed. Factors, which have negative influence on current assets organization of jewelry trade manufacturing enterpriseswere indicated, measures to overcome them were justified.
Keywords: оборотні кошти; запаси; оборотність; чисті активи; торгівельні підприємства; виробничі підприємства; current assets; inventories; turnover; net assets; trading enterprises; production enterprises; кафедра фінансів