Дробот, Віра ІванівнаГрищенко, Анна Миколаївна2012-03-092012-03-092010Дробот, В. І. Розробка нових видів безбілкових хлібобулочних виробів / В. І. Дробот, А. М. Грищенко // Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. – 2010. – Т. 1, Вип. № 38. – С. 164–167.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/407Розглянуто проблеми cтворення нових видів безбілкових продуктів харчування без глютену. Такі вироби призначені для хворих на фенілкетонурію та целіакію. Запропоновано нову технологію безбілкового безглютенового хліба на основі суміші картопляного та кукурудзяного крохмалів. Розраховано харчову та енергетичну цінність нового хліба.In this article was studied the problem about new gluten-free products. Dietary products without аn albumen and without a gluten made on the basis of different types of starches and intended for patients with a phenylketonuria and coeliac disease. Recipes of the new gluten-free bread have been developed.uk-UKбезбілковий хлібgluten-free breadглютенбезглютеновий хлібкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівglutenexalbuminous breadРозробка нових видів безбілкових хлібобулочних виробів