Intensification of wastewater treatment biotechnology using yellov saponite - Сулейко, Тетяна Леонідівна; Семенова, Олена Іванівна (My University, 2024)
Залежно від концентрації забруднюючих речовин у стічних водах рекомендується анаеробна стадія (метанове бродіння), аеробне бродіння або комплексна комбінація цих двох стадій, як основний етап очищення. Якщо хімічне споживання кисню (ХСК) не перевищує 2000 мг О2/дм3, необхідно використовувати аеробне бродіння, якщо ж воно перевищує, то доцільно використовувати метанове бродіння як основну стадію та аеробний метод для дообробки.

Depending on the concentration of pollutants in the wastewater, anaerobic stage (methane fermentation), aerobic fermentation, or a complex combination of these two stages are recommended as the main treatment step. If the chemical oxygen consumption (COC) doesn`t exceed 2000 mg O2/dm3, it is necessary to use aerobic fermentation, but if it exceeds, then it is advisable to use methane fermentation as the main stage, and the aerobic method for post-treatment.
Keywords: стічні води; waste water; аеробна ферментація; aerobic fermentation; метанова ферментація; methane fermentation; кафедра біотехнології і мікробіології