Промислові відходи як потенційне джерело кальцію для процесу біоцементації - Ковшар, Ірина Дмитрівна; Стабніков, Віктор Петрович (My University, 2024)
Катіони кальцію відіграють важливу роль в процесі біоцементації, оскільки під час гідролізу сечовини в осад випадає карбонат кальцію. Він забиває вільні пори основи (піску чи ґрунту), тим самим утворюючи цементований продукт. Але вартість виробництва біоцементу все ще зависока. Тому, пошук дешевих та екологічних аналогів для одержання кальцію є актуальним. Calcium cations play an important role in the biocementation process, since during the hydrolysis of urea, calcium carbonate precipitates. It clogs the free pores of the base (sand or soil), thereby forming a cemented product. But the cost of biocement production is still too high. Therefore, the search for cheap and environmentally friendly analogues for obtaining calcium is relevant.
Keywords: кальцій вільний; карбонат кальцію; кислотна обробка; кафедра біотехнології і мікробіології; biocementation; calcium carbonate; acid treatment; Department of Biotechnology and Microbiology; Department of Biotechnology and Microbiology