Біологічна цінність зеленої маси буряків - Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2013)
Білки надземної частини усіх досліджених видів буряків відзначаються високою біологічною цінністю, зумовленою переважним вмістом водо- та солерозчинної фракції, які характеризуються найкращою збалансованість за амінокислотним складом та перетравлюються в організмі людини протеолітичними ферментами з мінімальними витратами енергії. Proteins aerial parts of all studied species beets are characterized by high biological value derived from a predominant content of water- and salt- soluble fraction, characterized by the best balance for amino acid composition and digested in the human proteolytic enzymes with minimal power consumption.
Keywords: зелена маса; буряк; біологічна цінність; білковий склад; green mass; beet; biological value; protein composition; кафедра технології оздоровчих продуктів