Сімахіна, Галина ОлександрівнаСтеценко, Наталія Олександрівна2013-12-092013-12-092013Сімахіна, Г. О. Біологічна цінність зеленої маси буряків / Г. О. Сімахіна, Н. О. Стеценко // Природничі та медичні науки: актуальні проблеми і перспективи розвитку : збірник матеріалів ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, 14 листопада 2013 р. – К.: Центр Науково-Практичних Студій, 2013. – C. 6-11.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/11871Білки надземної частини усіх досліджених видів буряків відзначаються високою біологічною цінністю, зумовленою переважним вмістом водо- та солерозчинної фракції, які характеризуються найкращою збалансованість за амінокислотним складом та перетравлюються в організмі людини протеолітичними ферментами з мінімальними витратами енергії. Proteins aerial parts of all studied species beets are characterized by high biological value derived from a predominant content of water- and salt- soluble fraction, characterized by the best balance for amino acid composition and digested in the human proteolytic enzymes with minimal power consumption.uk-UKзелена масабурякбіологічна цінністьбілковий складgreen massbeetbiological valueprotein compositionкафедра технології оздоровчих продуктівБіологічна цінність зеленої маси буряківArticle