Гойко, Ірина ЮріївнаСтеценко, Наталія Олександрівна2020-05-242020-05-242020Гойко, І. Ю. Використання рослинної сировини для збагачення кисломолочних сирів антиоксидантної дії / І. Ю. Гойко, Н. О. Стеценко // Modern engineering and innovative technologies. – 2020. – Issue 11, Part 1. – Р. 49–52.2567-5273https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31095В роботі обґрунтовано перспективи використання рослинної сировини, а саме екстрактів кропиви дводомної (Urtica dioica L.), шавлії лікарської (Salvia officinalis), череди трироздільної (Bidens tripartita L.), чабрецю звичайного (Thymu), звіробою звичайного (Hypericum perforatum L.), зелені петрушки (Petroselinum crispum), кріпу запашного (Anethum graveolens) у виробництві кисломолочних сирів антиоксидантної дії. Досліджено біохімічний склад екстрактів та їх антиоксидантну активність. За органолептичними показниками та харчовою комбінаторикою розроблено фітокомпозиції рослинних екстрактів.otherрослинна сировинакисломолочний сирантиоксидантна активністьфітокомпозиціїplant raw materialscottage cheeseantioxidant activityphytocompositionsрастительное сырьетворогантиоксидантная активностьфитокомпозициикафедра технології оздоровчих продуктівВикористання рослинної сировини для збагачення кисломолочних сирів антиоксидантної діїArticle