Дослідження напруженого стану на межі півплощини з квадратним отвором, межа якого жорстко защемлена, під тиском штампу - Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна; Лисенко, Валентин В. (My University, 2004)
У роботі представлені дослідження напружено-деформівного стану багатозв'язаної півнескінченної пружної однорідної області залежно від розташування квадратного отвору відносно прямолінійної межі, в яку вдавлюється штамп. При рішенні застосована чисельно-аналітична методика, побудована на методі крайоих елементів і аналітичному розвязку задачі Фламана. Дослідження проведені для граничного випадку порівняно з аналітичним розвязком задачі про вдавлювання штампу у півплощину.
Keywords: напружено-деформівний стан; півплощина; квадратний отвір; штамп; чисельно-аналітична методика; метод крайових елементів; задача Фламана; strainly-deformed state; half-plane; square hole; punch; Numerically-analytical technique; BEM; Flaman’s task; кафедра економіки праці та менеджменту