Розроблення способу виробництва безглютенових кексів з керобом - Стеценко, Наталія Олександрівна; Іноземцева, Кристина Вячеславівна (My University, 2019)
Виробництво безглютенових харчових продуктів для людей з целіакією та непереносимістю глютену – це актуальне завдання харчової промисловості України. Гречане борошно належить до безглютенових видів сировини і має високі функціонально-технологічні властивості. Використання порошку керобу у рецептурі безглютенових кексів на основі гречаного борошна дозволяє покращити органолептичні показники та підвищити біологічну цінність продукції, розширити асортимент борошняних кондитерських виробів спеціального призначення на ринку України. The production of gluten-free foods for people with celiac disease and gluten intolerance is an actual task of the Ukrainian food industry. Buckwheat flour belongs to gluten-free types of raw materials and has high functional and technological properties. The use of carob powder in the recipe of gluten-free cupcakes based on buckwheat flour can improve organoleptic parameters and increase the biological value of products, expand the range of specialty flour confectionery products in the Ukrainian market.
Keywords: безглютенові вироби; целіакія; кекс; гречане борошно; кероб; gluten-free products; celiac disease; cupcake; buckwheat flour; carob; кафедра технології оздоровчих продуктів