Сульфітатор (Патент на корисну модель № 75660) - Луговська, Оксана Андріївна; Пономаренко, Віталій Васильович; Хитрий, Ярослав Сергійович (My University, 2012)
Сульфітатор складається з сепаруючої ємкості у вигляді циклона та підключеного до нього пристрою, що виконаний у вигляді камери змішування з патрубком підведення газу та розміщеним всередині неї співвісного робочого сопла для рідини. Всередині камери змішування виконано направляючий апарат у вигляді гвинтової нарізки.
Keywords: інтенсивний масообмінний апарат; сульфітатор; цукрова промисловість; процес сульфітації; intensive mass exchange apparatus; sulfitator; sugar industry; process sulfitization; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра готельно-ресторанної справи