Креветки як сировина вареників функціонального спрямування - Дітріх, Ірина Вікторівна; Сасник, Світлана Сергіївна (My University, 2018)
Розроблено нову ре-цептуру начинки для вареників «Фарш картопляний з креветками». Введення до начинки вареників м’яса креветок надає продукту функціональних властивостей, підсилює смак і запах, та підвищує харчову цінність. Продукт може бути рекомендований всім групам населення, особливо для людей, як мають захворювання щитовидної залози, оскільки він містить значну кількість йоду.Developed a new recipe filler for dumplings "Potato mince with shrimp". Introduction to the stuffing dumplings of shrimp meat gives the product functional properties, enhances the taste and smell, and increases the nutritional value. The product can be recommended to all groups of the population, especially for people with diseases of the thyroid gland, because it contains a significant amount of iodine.
Keywords: креветки; органолептичні показники; фарш картопляний; біологічна цінність; функціональне харчування; potato mince; shrimp; organoleptic characteristics; functional nutrition.; biological value; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції