Гащук, Олександра ІзидорівнаМоскалюк, Оксана ЄвгеніївнаМарченко, Катерина ОлегівнаМохорт, Віктор2023-06-142023-06-142023Розроблення м'ясних паштетів спеціального призначення для профілактики залізодефіцитної анемії / О. І. Гащук, О. Є. Москалюк, К. О. Марченко, В. Ю. Мохорт // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 89 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 3-7 квітня 2023 р. – Київ : НУХТ, 2023. – Ч. 1. – С. 300.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40827У наукових дослідженнях запропоновано використання крові для фортифікації продукту гемовим залізом, яке краще всмоктується з кишечника. Розроблено модельні м’ясні фарші для паштетів з використанням м'яса, шкірки і печінки курячої, цільної крові та рослинної клітковини. За результатами органолептичної оцінки найкращими є зразок із внесенням крові у кількості 1%. Scientific studies suggest the use of blood to fortify the product with heme iron, which is better absorbed from the intestines. Model minced meat for pâtés was developed using chicken meat, skin and liver, whole blood and vegetable fiber. According to the results of the organoleptic evaluation, the sample with 1% blood is the best.otherпаштетим'ясо курячешкірка і печінка курячацільна кроврослинна клітковинаpateschicken meatchicken skin and liverwhole bloodvegetable fiberкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівРозроблення м'ясних паштетів спеціального призначення для профілактики залізодефіцитної анеміїThesis