Умови реалізації потенціалу продуктивності гібридів цукрових буряків - Глеваський, Володимир Іванович; Куянов, Володимир Вікторович (My University, 2019)
На реалізацію потенціалу продуктивності гібридів цукрових буряків великий вплив має клімат, погода, ґрунт і інші фактори екологічного середовища. Цукрові буряки історично пристосовані до районів з достатньо високою відносною вологістю повітря і не витримують строго континентального клімату. Період для сходів повинен бути теплим з помірним дощем, перша половина літа прохолодна з дощем, а в інший період переважно помірно-суха і тепла погода. В зв’язку з цим, необхідно застосовувати прийоми формування урожаю і якості коренеплодів вирощуваних гібридів відповідно до їх біологічних вимог.
Keywords: цукрові буряки; гібриди; цукристість; збір цукру; ґрунт; sugar beet; hybrids; sugar content; sugar collection; priming