Екологічна експертиза технологій вирощування овочевих культур за показниками родючості та фітосанітарним станом - Тогачинська, Ольга Василівна; Ничик, Оксана Василівна; Вдовиченко, Андрій Васильович; Терновий, Юрій Володимирович (My University, 2016)
Проведено комплексне екологічне оцінювання технології вирощування буряка столового сорту Делікатесний за агрохімічними і фітосанітарними показниками. Доведено, що за санітарно-гігієнічними та агрохімічними показниками сільськогосподарські угіддя Сквирської дослідної станції є абсолютно придатними для вирощування столового буряка. Результати досліджень показали, що на всіх варіантах досліду за показниками поширення хвороб і шкідників технології з інтенсивним захистом рослин столового буряка забезпечували переважно нормальний і задовільний фітосанітарний стан.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; екологічна оцінка; столові буряки; технологія вирощування; родючість грунту; фітосанітарний стан; экологическая оценка; столовая свекла; технология выращивания; плодородие почвы; фитосанитарное состояние; environmental assessment; table beet cultivation technology; soil fertility; phytosanitary condition