Методологічні основи стратегічного управління підприємством - Ігнатьєва, Ірина Анатоліївна (My University, 2006)
У дисертаційній роботі запропоновано та обґрунтовано цілісну наукову концепцію стратегічного управління підприємством, що базується на засадах об’єктно-цільового підходу в менеджменті. Проведені дослідження, в результаті яких уточнено сутність понять: “стратегічне управління ”, “стратегія”, “середовище промислового підприємства” та “стратегічний потенціал підприємства”, доведено доцільності їх застосування в управлінні промисловими підприємствами. Обґрунтовано необхідності впровадження технології стратегічного управління на промислових підприємствах, що вимагає виконання комплексу операцій у певній послідовності й охоплює усі види діяльності підприємства. The thesis proposed and justified the integrity of scientific concept of strategic enterprise management, which is based on the theory of using object -oriented approach management. The research , which resulted in refined essence of the concepts : "strategic management , "" strategy, "" among the industrial enterprises "and" strategic potential of the enterprise " The expediency of their application in the management of industrial enterprises. justified the need for a methodology of strategic management in industrial enterprises , which requires performing complex operations in sequence , and encompasses all types the enterprise.
Keywords: менеджмент; стратегія; цілі; потенціал підприємства; середовище підприємства; конкурентні переваги; стратегічний набір; management; strategy; object; environment of the enterprises; strategically potential of enterprise; competitive advantages; strategically set