Новохат, Анастасія СергіївнаБашта (Шеремет), Алла Олексіївна2022-05-012022-05-012021Новохат А. Розроблення рецептури та способу отримання халви оздоровчої дії з гарбузовим насінням, шротом насіння льону та порошком ягід чорниці / А. Новохат, А. Башта // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 17-18 листопада 2021 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021 р. – С. 13-15https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37359Доведено цінний склад обраних збагачувачів та запропоновано рецептуру халви оздоровчої дії з використанням насіння соняшника, гарбузового насіння, шроту насіння льону та порошку ягід чорниці для зниження енергетичної та підвищення харчової цінності готового виробу. The valuable composition of the selected enrichments was proved and the recipe of halva of health action with the use of sunflower seeds, pumpkin seeds, flax seed meal and blueberry powder was proposed to reduce the energy and nutritional value of the finished product.otherхарчова цінністьхалвагарбузове насінняшрот насіння льонуягоди чорниціnutritional valuehalvapumpkin seedsflaxseed mealblueberriesкафедра технології оздоровчих продуктівРозроблення рецептури та способу отримання халви оздоровчої дії з гарбузовим насінням, шротом насіння льону та порошком ягід чорниціThesis