Професійні стандарти як складова тарифної системи оплати праці - Безпалько, Олена Вікторівна; Мишко, Ксенія Дмитрівна (My University, 2022)
У статті визначено сутність професійних стандартів, їх роль в сфері менеджменту персоналу та організації системи оплати праці; охарактеризовано принципи та етапами розроблення, затвердження і введення в дію професійних стандартів; виокремлено основні завдання та функції реєстру кваліфікацій, визначено спільні риси та відмінності професійних стандартів від кваліфікаційних характеристик.
Keywords: тарифна система оплати праці; професійні стандарти; кваліфікаціцйні характеритики; реестр кваліфікацій; tariff system of labor remuneration; professional standards; qualification characteristics; register of qualifications; кафедра економіки праці та менеджменту