Оптимізація технологічних параметрів очищення високомальтозних сиропів від завислих домішок сорбентом сапоніт - Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Мірошник, Володимир Олександрович; Розборський, Є. В. (My University, 2009)
Розглянуто питання підвищення ефективності очищення високомальтозних гідролізатів від нерозчинних домішок. Визначено оптимальні технологічні умови очищення гідролізатів крохмалю від завислих речовин сорбентом сапоніт.

The article contains questions of increasing efficiency highmaltoses syrups cleaning from nonsolid substances. The optimal technological parametrizes for starches hydrolysis’s cleaning from nonsolid substances by saponit have been established.
Keywords: оптимальні параметри; процес очищення; сапоніт; нерозчинні домішки; високомальтозні сиропи; optimal parametrizes; saponit; nonsolid substances; highmaltoses syrups; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра технології цукру і підготовки води