Рух м'ясної нехарчовоі сировини під час пневмотранспортування по трубах - Беседа, Сергій Дмитрович; Таран, Віталій Михайлович; Гуць, Віктор Степанович (My University, 2000)
Проблема моделювання роботи пневмотранспортних систем м'ясокомбінатів пов'язана з їх використанням для механізації транспортних операцій. Досі не розроблено науково обгрунтованих методів розрахунку трубопровідних транспортних систем у випадках, коли пневмотранспортуванню підлягає м'ясна неподрібнена чи у великих шматках нехарчова сировина. Така сировина за своїми структурно-механічними характеристиками різко відрізняється від дисперсних систем рідкої і мастилоподібної консистенції, що впливає на розрахункові параметри процесу пневмотранспортування її по трубах.

A modeling of pneumatic transport systems slaughterhouses related to their use for the mechanization of transport operations. It is still not scientifically sound methods of calculation of pipeline transportation systems when pnevmotransportuvannyu be meat not ground or in large pieces of non-food raw materials. Such raw materials in their structural and mechanical properties very different from the liquid and disperse systems mastilopodibnoi consistency affects the design parameters of the process pnevmotransportuvannya her pipes.
Keywords: нехарчова сировина; розподіл тиску; non-food raw materials; pressure distribution; кафедра екології та екоменеджменту; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв