Міжнародний комерційний арбітраж як спосіб вирішення спорів у сучасному світі - Поперечний, Богдан Михайлович; Пилипенко, Олександр Євгенійович (My University, 2014)
Міжнародний комерційний арбітраж (або третейський суд) є різновидом комерційного арбітражу. Законодавство про арбітраж багатьох країн відображує природу арбітражу як альтернативного засобу вирішення спорів, що виникають у сфері економічного обігу, в основі якого лежить договір. International Commercial Arbitration (or arbitral tribunal) is a form of arbitration. The law of arbitration in many countries reflects the nature of arbitration as an alternative means of resolving disputes that arise in the field of economic relations, based on the contract and which excludes the jurisdiction of state courts to hear the case.
Keywords: Міжнародний комерційний арбітраж; вирішення спорів; третейський суд; International Commercial Arbitration; dispute resolution; arbitration; кафедра гуманітарних дисциплін