Спосіб виробництва глюкозної помади (Деклараційний патент України на винахід № 70674) - Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Кузнєцова, Інга Володимирівна; Грабовська, Олена Вячеславівна (My University, 2004)
Спосіб виробництва глюкозної помади, що передбачає приготування глюкозного сиропу, його уварювання, кристалізацію, введення антикристалізатора, перемішування отриманої маси та відливання у форми, який відрізняється тим, що під час уварювання глюкозного сиропу вводять як затравку кристали глюкози, а як антикристалізатор застосовують пектиновий концентрат у кількості 20-30 % до маси сухих речовин сиропу. Method of production of glyukoznoy pomade, which foresees preparation of glyukoznogo syrup, his uvarivanie, crystallization, introduction of anticrystallizer, interfusion of the got mass and outpouring in forms, differs that during uvarivaniya of glyukoznogo syrup enter the crystals of glucose as zatravki, and as an anticrystallizer apply a pectin concentrate in an amount 20-30 % to mass of dry matters of syrup.
Keywords: глюкозний сироп; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; пектиновий концентрат; глюкозна помада; glyukoznyy syrup; zatravka; pectin concentrate; glyukoznaya pomade; кафедра технології цукру і підготовки води