Формування позитивного самоставлення особистості студента як вимір якісної підготовки сучасного фахівця - Нікітіна, Ірина Всеволодівна (My University, 2003)
У статті піднята проблема психологічних особливостей розвитку позитивного самоставлення особистості студента. Виділено детермінанти позитивного суб'єктного самоставлення студента, встановлено взаємозв'язки між самоставлення і професійною самореалізацією майбутнього фахівця.

The article raises a problem of psychological features of development of positive self-attitude of student’s personality. The determinants of positive subject self-attitude of the student have been fixed. The interrelations between the self-attitude and professional self-actualization of the future specialist have been established.
Keywords: особистість; personality; самоставлення; самореалізація; успішність; якість; self-attitude; self-actualization; success; quality; кафедра гуманітарних дисциплін