Подовження свіжості хліба із пророслого зерна пшениці - Фалендиш, Наталія Олексіївна (My University, 2014)
Дослідження присвячені вивченню впливу різних видів додаткової сировини: патоки крохмальної, картопляної крупки, житнього солоду, кукурудзяного екстракту на тривалість зберігання свіжості хліба із пророслого зерна пшениці. За результатами досліджень розроблена оптимальна рецептура хлібобулочних виробів із цільного зерна пшениці з подовженим терміном зберігання. The research devoted to studying the effect of different kinds of additional material: corn syrup, potato grits, rye malt, corn extract on storage time fresh bread from sprouted wheat. The research developed an optimal formulation bakery whole grain wheat with extended shelf life.
Keywords: проросле зерно; черствіння хліба; закваска; крохмаль; білок; protein; sprouted grains; aging of bread; sourdough; starch; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів