Telychkun, VolodymyrTelychkun, YuliiaKravchenko, AlexanderDesyk, Mykola2013-12-162013-12-162013Telychkun, V. I. Intensification of processes and perfection of equipment for mixing and extruding of yeast dough / V. I. Telychkun, Yu. S. Telychkun, O. I. Kravchenko, M. G. Desik // NEEFood – 2013 : the second north and east European congress on food, 26–29 May 2013. – Kyiv : NUFT, 2013. – Р. 107.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12192На основі досліджень процесу замішування та екструдування газонаповненого тіста нами запропонована конструкція змішувально-бродильно-формувального агрегату, який дозволяє сумістити процеси безперервного інтенсивного замішування тіста, бродіння та формування розрихлених тістових заготовок безпосередньо на під хлібопекарської печі On the basis of research mixing of the gas-filled dough and extruding processes we proposed the design of mixing-fermentation-forming unit, which allows to combine the processes of continuous intensive mixing of dough, fermentation and formation of aerated dough pieces directly to the baking plate.шнекінтенсифікація процесуматрицяintensification of the processmatrixscrewкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвIntensification of processes and perfection of equipment for mixing and extruding of yeast doughThesis