Галінська, Олександра СергіївнаБаклан (Гаган), Інна ОлександрівнаБессараб, Олександр Семенович2015-05-222015-05-222015Галінська, О. С. Удосконалення способів отримання екстракту з топінамбуру / О. С. Галінська, І. О. Баклан, О. С. Бессараб // Veda a technologie: krok do budoucnosti – 2015 : ХІ Mezinarodni vedecko-prakticka conference, 27.02.2015 – 05.03.2015. - Praha : Publishing Houso, 2015. – Dil. 17. – С. 42-44.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20620Наведено результати досліджень виробництва інуліну. Проведені дослідження свідчать про те, що оптимальною температурою екстрагування є 60 ͦ C, а найкращий перехід екстрактивних речовин з топінамбуру у воду відбувається при подрібненні його в стружку. The results of researches inulin production. Past studies indicate that the optimal extraction temperature is 60 ͦ C, and the best transition extractives of artichoke in water occurs by grinding it into chips.uk-UKтопінамбурjerusalem artichokeінулінinulinекстрагуванняextractionкафедра технології харчування та ресторанного бізнесукафедра технології консервуванняУдосконалення способів отримання екстракту з топінамбуруOther