Харченко, Євген ІвановичШум, Владислав Сергійович2021-05-212021-05-212021Харченко, Є. І. Дослідження ефективності роботи лабораторного пропарювача / Є. І. Харченко, В. С. Шум // Інноваційні зерно продукти і технології : тези доповідей Всеукраїнської наукової Інтернет-конференції, 19 лютого 2021 р. – Умань, 2021. – С. 89–90.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34074Наведено результати дослідження кінетики пропарювання зерна кукурудзи в лабораторному пропарювачі періодичної дії за атмосферних умов. Показано, що збільшення приросту вологи в зерні кукурудзи відбувається за криволінійною залежністю, яку умовно можна поділити на два етапи. Найбільш інтенсивний приріст вологи спостерігається на першому етапі, і уповільнюється на другому. The results of studying the kinetics of steaming corn grain in a laboratory batch steamer under atmospheric conditions are presented. It is shown that an increase in the increase in moisture content in corn grain occurs according to a curvilinear relationship, which can be conditionally divided into two stages. The most intense increase in humidity is observed at the first stage and decreases at the second.otherпропарюваннякукурудзатривалістьвологістьsteamingcornkineticshumidityкафедра технології зберігання і переробки зернаДослідження ефективності роботи лабораторного пропарювачаThesis