Дослідження ефективності роботи лабораторного пропарювача - Харченко, Євген Іванович; Шум, Владислав Сергійович (My University, 2021)
Наведено результати дослідження кінетики пропарювання зерна кукурудзи в лабораторному пропарювачі періодичної дії за атмосферних умов. Показано, що збільшення приросту вологи в зерні кукурудзи відбувається за криволінійною залежністю, яку умовно можна поділити на два етапи. Найбільш інтенсивний приріст вологи спостерігається на першому етапі, і уповільнюється на другому. The results of studying the kinetics of steaming corn grain in a laboratory batch steamer under atmospheric conditions are presented. It is shown that an increase in the increase in moisture content in corn grain occurs according to a curvilinear relationship, which can be conditionally divided into two stages. The most intense increase in humidity is observed at the first stage and decreases at the second.
Keywords: пропарювання; кукурудза; тривалість; вологість; steaming; corn; kinetics; humidity; кафедра технології зберігання і переробки зерна