Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна2023-11-102023-11-102020Патент на корисну модель UA 141332, МПК А21D 13/02. Пшеничний хліб підвищеної біологічної цінності / Бажай–Жежерун С. А. , заявник і власник патенту НУХТ. - № 201504102 ; заявл. 28.03.2020 ; опубл.10.04.2020, бюл. №15. – 4 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41458Технологічний результат полягає у створенні рецептури хліба з підвищеним вмістом білку, біологічно активних речовин, зокрема вітамінів, мінеральних сполук, харчових волокон, забезпеченні необхідних реологічних показників та смакових якостей хліба з оздоровчими властивостями і відповідно розширенні асортименту продуктів функціонального призначення.The technological result consists in creating a recipe for bread with an increased content of protein, biologically active substances, in particular vitamins, mineral compounds, dietary fibers, providing the necessary rheological indicators and taste qualities of bread with health-giving properties and, accordingly, expanding the assortment of functional products.otherхліббілокборошно люпинупюре кавбузахарчова цінністьbreadbiological valuepureeproteinlupine flourкафедра технології оздоровчих продуктівПшеничний хліб підвищеної біологічної цінності (Патент на корисну модель № 141332)Technical Report