Циганенко, О. І.Салюк, Анатолій ІвановичГончаренко, В. Г.2013-01-302013-01-301997Циганенко, О. І. Система швидкого реагування еколого-гігієнічного моніторингу харчування населення, яке проживає на екологічно несприятливих територіях / О. І. Циганенко, А. І. Салюк, В. Г. Гончаренко // Проблеми та перспективи створення і впровадження нових ресурсо - та енергоощадних технологій, обладнання в галузях харчової і переробної промисловості : 6а Міжнародна наук.-практ. конф., Київ УДУХТ. - 1997.- Ч. 1., № 6.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5802Розглядається розробка системи еколого-гігієнічного моніторингу в регіонах з довгостроковим впливом негативних факторів навколишнього середовища. Проведене дослідження фактичного харчування 11 чоловіків та 81 жінки в Канівському районі Чернігівської області. Спостерігається дефіцит м’ясопродуктів, риби, рослинної олії. За хімічним складом характеризується низьким вмістом білка (52.5-58%), жирів (73%), пектину, незамінних амінокислот, мінеральних речовин, вітамінів. Виявлено пониження енергетичної цінності добового раціону у чоловіків 9.95 МДж , жінок 7.59, при нормі в 11.92 МДж. The development of ecological and hygienic monitoring in regions with long-term impact of negative environmental factors. The study of actual nutrition 11 men and 81 women in the Kanev region Chernigov region. There is a shortage of meat, fish and vegetable oils. The chemical composition is characterized by low protein (52.5-58%), fat (73%), pectin, essential amino acids, minerals and vitamins. Revealed a decrease of the energy value of the daily diet in men 9.95 MJ, women 7.59, at a rate of 11.92 MJксенобіотикирадіонуклідинітратипестицдираціональне харчуваннятоксикантиамінокислотиxenobioticsradionuclidesnitratespesticidesnutritiontoxicantsamino acidsкафедра екології та екоменеджментуСистема швидкого реагування еколого-гігієнічного моніторингу харчування населення, яке проживає на екологічно несприятливих територіяхArticle