Сєдих, Ольга ЛеонідівнаМаковецька, Світлана Василівна2014-05-122014-05-122014Сєдих, О. Л. Використання засобів інформаційних технологій при розробці рецептур функціональних харчових продуктів / О. Л. Сєдих, С. В. Маковецька // Сборник научных трудов SWorld. – Иваново: МАРКОВА АД, 2014. – Вып.1., Т. 4. – С. 30-37https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14281Дана стаття присвячена методиці розв’язання задач розроблення нових рецептур та вибору за заданими параметрами рецептури шляхом математичного моделювання. Наведені приклади рішення в електронній таблиці MS Excel та в пакеті MathCad. За допомогою MS Excel та пакета MathCad проведена розробка рецептурної композиції. This paper focuses on the problem solving methods and the methods of new recipe formulas development, and recipe selection under selected parameters through mathematical modeling. Recipe composition development is performed with MS Excel and MathCad package.otherелектронна таблицяматематичний пакетматематичне моделюваннярецептурні композиціїspreadsheetmathematical packagemathematical modelingrecipe compositionsкафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпекиВикористання засобів інформаційних технологій при розробці рецептур функціональних харчових продуктівArticle