Рослинна біомаса – альтернативний вид палива - Осьмак, Олексій Олексійович; Серьогін, Олександр Олександрович (My University, 2012)
Досліджено властивості і технологічні можливості рослинної біомаси (лушпиння соняшника). Розглянута доцільність утилізації лушпиння соняшника шляхом газифікації з метою отриманням генераторного газу. Исследованы свойства и технологические возможности растительной биомассы (лузга подсолнечника). The properties and technological capability of plant biomass (sunflower husks). Consider the feasibility of utilization by sunflower husk gasification in order to receive generator gas.
Keywords: газифікація; gasification; лушпиння соняшника; sunflower husk; рослинна біомаса; plant biomass; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра електропостачання і енергоменеджменту