Інформаційна технологія управління виробництвом фільтруючих поліпропіленових волокнистих елементів - Вєчерковська, Анастасія Сергіївна (My University, 2021)
Дисертація присвячена вирішенню актуальної задачі - знаходження нового підходу до управління виробництвом фільтруючих поліпропіленових волокнистих елементів (ФПВЕ). У дисертаційній роботі аналітично та практично обґрунтовано доцільність створення інформаційної системи, яка дозволить управляти такими важливими процесами в підприємстві з виробництва ФПВЕ, як замовлення та технологічним процесом безпосереднього формування ФПВЕ. Проведено аналіз діяльності підприємств з виробництва ФПВЕ, досліджено технологічний процес на підприємствах, та виявлено залежність параметрів технологічного процесу від галузі застосування фільтруючого елемента. Розроблено класифікаційну і технологічну схеми виробництва, що призначені для гнучкого подальшого удосконалення та інтегрування системи з промислово інформаційним комплексом будь-якого підприємства даної галузі. Розроблено математичний та алгоритмічний апарат для отримання оптимальної товщини волокна за заданою якістю як складової інформаційної системи, та визначені фактори впливу на технологічний процес виробництва, та якість кінцевого продукту. Розроблено інформаційну технологію у вигляді алгоритмів та методів, а також інформаційної системи. Розроблена інформаційна система дозволяє цілеспрямовано управляти якістю готового продукту впродовж технологічного процесу його виробництва. Розроблена інформаційна система надаватиме оперативну, обґрунтовану інформацію для прийняття оператором правильних технологічних рішень.
Keywords: управління виробництвом; інформаційна технологія; інформаційна система; фільтруючі елементи з поліпропіленових волокон; інформаційна модель виробничого процесу; математична модель товщини волокна; production management; information system; filtering elements from polypropylene fibers; the production process information model; the fiber thickness mathematical model