Дробот, Віра ІванівнаЮрчак, Віра ГаврилівнаКорж, Тамара ВолодимирівнаЛевадна, Тетяна ІванівнаСмешко, І. А.2013-03-212013-03-211999Дробот, В. І. Макарони з бета-каротином / В. І. Дробот, В. Г. Юрчак, Т. В. Корж, Т. І. Левадна, І. А. Смєшко // Зерно і хліб. - 1999. - №2. - С. 34.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7001Показано, що додавання бета-каротину різних виробників при виробництві макаронних виробів ефективно покриває потребу людини в цьому провітаміні. Визначено дозування добавки, її втрати при зберіганні та варінні макаронних виробів. Радіологічними дослідженнями підтверджено радіозахисні властивості виробів. It is demonstrated that beta-carotene additive in macaroni foods production by different producers effectively covers human need in this provitamin. The dosage of additive, its losses while macaroni foods storage and cooking are determined. By means of radiological research radioprotective properties of macaroni foods were proved.otherмакаронні виробибета-каротинрадіозахисні властивостіmacaroni foodsbeta-caroteneradioprotective propertiesкафедра технології зберігання і переробки зернакафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівМакарони з бета-каротиномArticle