Макарони з бета-каротином - Дробот, Віра Іванівна; Юрчак, Віра Гаврилівна; Корж, Тамара Володимирівна; Левадна, Тетяна Іванівна; Смешко, І. А. (My University, 1999)
Показано, що додавання бета-каротину різних виробників при виробництві макаронних виробів ефективно покриває потребу людини в цьому провітаміні. Визначено дозування добавки, її втрати при зберіганні та варінні макаронних виробів. Радіологічними дослідженнями підтверджено радіозахисні властивості виробів. It is demonstrated that beta-carotene additive in macaroni foods production by different producers effectively covers human need in this provitamin. The dosage of additive, its losses while macaroni foods storage and cooking are determined. By means of radiological research radioprotective properties of macaroni foods were proved.
Keywords: макаронні вироби; бета-каротин; радіозахисні властивості; macaroni foods; beta-carotene; radioprotective properties; кафедра технології зберігання і переробки зерна; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів