Лещинська, Тетяна Сергіївна2022-06-062022-06-062012Лещинська Т. С. Розроблення способу отримання мармеладу оздоровчого призначення / Т.С. Лещинська ; наук. Керівник А. О. Башта // Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 78 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2012 р. — Київ : НУХТ, 2012. — Ч. 1. – С. 17–18https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37610З метою отримання нового продукту оздоровчого призначення на основі традиційного фруктово-желейного мармеладу (до рецептури якого входять яблучне пюре та пюре з ревеню, пектин) були введені функціональні інгредієнти рослинної сировини, а саме сік плодів бузини та водно спиртові екстракти конюшини червоної і чебрецю звичайного. Також проведено заміну патоки, одержаної з чистого крохмалю, на патоку, одержану безпосередньо з пшениці. In order to obtain a new health product based on traditional fruit and jelly marmalade (the recipe of which includes apple puree and rhubarb puree, pectin) were introduced functional ingredients of plant materials, namely elderberry juice and aqueous extracts of clover and thyme. Molasses made from pure starch was also replaced by molasses made directly from wheat.otherмармеладпатокарослинна сировинаmarmaladetreaclevegetable raw materialsкафедра технології оздоровчих продуктівРозроблення способу отримання мармеладу оздоровчого призначенняThesis