Poberezhets, VictorBabich, IrinaPoberezhets, Ivan2013-11-142013-11-142013Poberezhets, V. Fruit-and-berry mash fermentation rate research / V. Poberezhets, I. Babich, І. Poberezhets // Nauka i studia : collection of scientific papers. - Poland: 2013. - Issue. 30 (98). - P. 41-48.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/11259Based on the Delle’s theory of preserving effect of sugar-alcohol solutions, obtained differential equation of mash fermentation. Decision of differential equation determines the alcohol content during fermentation and the rate of mash fermentation. Theoretical results are confirmed experimentally during fermentation of fruit-and-berry mash.otherfruit winemaltfermentationdifferential equationsextractethyl alcohol concentrationвино плодовесолодбродіннядиференціальні рівнянняекстрактконцентрація етилового спиртувино плодовоеброжениедифференциальные уравненияэкстрактконцентрация этилового спиртакафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваFruit-and-berry mash fermentation rate researchArticle