Перспективи використання препаратів пробіотиків з імунорегулюючою дією - Буць, Н. О.; Антонюк, Марія Миколаївна (My University, 2014)
На сьогодні є актуальним вивчення механізму дії пробіотиків. Відомо, що практично всі мікроорганізми взаємодіють з клітинами макроорганізму через так звані Toll-подібні рецептори (TLR) - сімейство мембранних глікопротеїнів, присутніх на макрофагах, нейтрофілах, дендритних клітинах, епітеліоцитах. Today is a topical study of the mechanism of action of probiotics. It is known that almost all bacteria interact with cells of the microorganism through so called Toll-like receptors (TLR) - a family of membrane glycoproteins, present on macrophages, neutrophils, dendritic cells, epithelial cells.
Keywords: пробіотики; рецептори; препарати; probiotics; receptors; medicines; кафедра біотехнології і мікробіології