Побудова розвязків рівняння Буссінеску - Юрик, Іван Іванович; Баранник, Анатолій Феодосійович (My University, 1998)
Запропоновано підхід до побудови точних розв’язків рівняння Буссінеску, який ґрунтується на відокремлених змінних. Отримані нові точні розвязки даного рівняння.

A method for constructing exact solutions of the Boussinesq equation, that is based on the separation of variables, is proposed. New exact solutions of this equation are obtained.
Keywords: група симетрій; точні розвязки; відокремлення змінних; symmetry group; exact solutions; separation of variables; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.