Новітні технології бісквітних напівфабрикатів на основі використання цукрозамінників-поліолів - Дорохович, Вікторія Віталіївна; Абрамова, Асьят Георгіївна (My University, 2014)
На теперішній час у світі з кожним роком збільшується кількість людей, які страждають на серцево-судинні та ендокринні захворювання. Одним з найбільш поширених ендокринних захворювань є цукровий діабет. Цукровий діабет -синдром хронічної гіперглікемії та глюкозурії, обумовлений абсолютною або відносною недостатністю інсуліну, що призводить до порушення всіх видів обміну речовин. У світі близько 3% населення страждають на цукровий діабет,в Україні зареєстровано 1,3 млн. хворих. At present, the world each year the number of people suffering from cardiovascular and endocrine diseases. One of the most common endocrine disease is diabetes. Diabetes -syndrom chronic hyperglycemia and glycosuria due to absolute or relative lack of insulin which leads to the violation of all types of metabolism. In about 3% of the world population suffering from diabetes in Ukraine registered 1.3 million. Patients.
Keywords: цукрозамінники; цукровий діабет; бісквітні напівфабрикати; biscuit semi sweeteners; diabetes; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; кафедра готельно-ресторанної справи