Полумбрик, Максим ОлеговичПолумбрик, Олег МаксимовичІщенко, Віра МиколаївнаКостюк, Володимир СтепановичСірик, Аліна Олегівна2014-06-232014-06-232014Альгінати в харчових технологіях / М. О. Полумбрик, В. М. Іщенко, А. О. Сірик та ін. // Харчова промисловість. - 2014. - № 15. - С. 6-12.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15493Розглянуті отримання, властивості і використання альгінатів у харчових технологіях. Включення альгінатів до складу харчових продуктів сприяє виведенню радіонуклідів, зменшенню рівня натрію і позитивно впливає на здоров’я людини. Обговорені технологічні особливості застосування альгінатів у харчових продуктах якості драглеутворювачів, згущувачів та інкапсулянтів. The alginates production, its properties and application in food has been discussed. Inclusion of alginates in food materials allows to eliminate radionuclides decrease sodium level and nave beneficial effect on human health. The technological aspects of alginates application in food as gel forming agents, thickners and in capsulants ( probiotics essential fatty acids etc) has been discussed. Alginates can increase time of confectionary products duc to unigue water binding ability.otherвиробництво альгінатівдраглеутворенняальгінатиalginates productiongel formationalginatesкафедра екологічної безпеки та охорони працікафедра харчової хіміїкафедра мехатроніки та пакувальної технікиАльгінати в харчових технологіяхArticle