Альгінати в харчових технологіях - Полумбрик, Максим Олегович; Полумбрик, Олег Максимович; Іщенко, Віра Миколаївна; Костюк, Володимир Степанович; Сірик, Аліна Олегівна (My University, 2014)
Розглянуті отримання, властивості і використання альгінатів у харчових технологіях. Включення альгінатів до складу харчових продуктів сприяє виведенню радіонуклідів, зменшенню рівня натрію і позитивно впливає на здоров’я людини. Обговорені технологічні особливості застосування альгінатів у харчових продуктах якості драглеутворювачів, згущувачів та інкапсулянтів. The alginates production, its properties and application in food has been discussed. Inclusion of alginates in food materials allows to eliminate radionuclides decrease sodium level and nave beneficial effect on human health. The technological aspects of alginates application in food as gel forming agents, thickners and in capsulants ( probiotics essential fatty acids etc) has been discussed. Alginates can increase time of confectionary products duc to unigue water binding ability.
Keywords: згущувач; драглеутворення; альгінати; gel formation; alginates; кафедра екології та екоменеджменту; кафедра харчової хімії; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки